Yükleniyor

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu makaleler, kullanıcılara göre yazılmış makaleler olarak tanımlanabilir. Kullanıcıların yazdığınız konuyu nasıl arattığını araştırıp “keywordleri” mümkün olduğunca kullanmak gereklidir. Ancak tabii ki de bir sürü anahtar kelimeyi makaleye monte edeceğim derken okuyucuya okunması zor paragraf yığınları sunarsanız bir diğer SEO faktörü olan siteye giren ziyaretçilerin hemen çıkma süresi parametresi yükselir. SEO uyumlu makale yazmaktaki asıl amaç, arama motorlarının içeriğinizi daha rahat bulmasını ve analiz edebilmesini sağlamaktır.

               Özgünlük kelimesini burada ne kadar vurgulasam az. Sitenizdeki makaleleri başka makalelerden kopyalayıp yapıştırarak kullanıyor veya az biraz değiştirip kullanıyorsanız yaptığınız bu hareket Google tarafından algılanır ve SEO puanınız dibi boylar. Sitenize trafik çekemezsiniz.

 En iyi SEO uyumlu makaleyi yazmak için doğru ayarı bulmanız gerekmekte, yemek yapar gibi. Kullanıcıya özgün ve sade bir içerik aynı zamanda uygun keywordler kullanmak ama dozunu kaçırmamak gerekiyor.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Tabii ki de yazacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Sonrasında ise Google adwords ile “insanlar şu an yazdığım x konusunu nasıl aratıyor?” sorusuna cevap bulmalısınız. AdWords’e benzeyen bir sürü site var internette istediğinizi kullanabilirsiniz. Bulmuş olduğunuz terimler “Semantik arama terimleri” olarak geçiyor.

Daha sonrasında ise bulmuş olduğunuz kelimeleri makalenize eklemeniz daha çok ziyaretçi çekmenizi sağlayabilir. Başlıkta olmasına da gerek yok, yazmış olduğunuz paragraflarda da SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Şeklinde geçirebilirsiniz.

Google arama motoru optimizasyon temelleri’ne göre “Özgün ve kaliteli” içerikler tüm kriterler arasında en önemli olanıdır. Ancak birlikte diğer maddelere de bir göz atalım:

  • Konu hakkında bilgi sahibi olun.
  • Anahtar kelimeleri araştırın ve implemente edin.
  • (Konudan Sapmayacak Şekilde) Yaratıcı başlıklar oluşturun.
  • Çok uzun veya çok kısa yazmayın(500 ila 2500 arası sweetspot).
  • Site içi linkleme yaparak kullanıcıyı sitenizde tutun.
  • Çok fazla anahtar kelime kullanarak içeriği zorlaştırmayın.
  • Mümkünse kendi görsellerinizi tasarlayın.
  • Başlık,açıklama, manuel kısımlarını doldurun.
  • Yazım kurallarına özen gösterin.
  • Kısa ve Akıcı Cümleler Kullanın
  • Argo kelimelerden kaçının.
  • Web sitenizin konusu ile ilgili makaleler yazın.
  • Eskiden yazmış olduğunuz içerikleri güncelleyin.

Makalemin Özgünlüğünü Nereden Test Edebilirim?

   Bunun için internet üzerinde ücretli ücretsiz bir sürü site var. Ücretli sitelerin genelde düşük bir kelime sınırı (500 gibi) oluyor ve içerisindeki bazı özellikleri ücret bariyerinin arkasında saklıyor. Eğer yeni başlamak istiyorsanız bu sitelerde 2 3 ay boyunca ücretli üye olarak içerisindeki özelliklerden faydalanabilirsiniz. Ücretsiz ve 1000 kelimeye kadar destekleyen siteler de var. Eğer makale yazma konusunda biraz bilginiz varsa oradan özgünlük oranınıza bakmak sizin için yeterli olacaktır. %80 ve üstü özgünlük oranı güzel, %90 ve üstü ise harikadır, ancak diğer sitelerle benzer konular yazıyorsanız başlıklar benzeyecektir. Daha sağlıklı bir ölçüm için başlıksız versiyonunu teste sokmanız ve asıl içeriğinizin özgünlüğüne bakmanızı tavsiye ederim.

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
svg

Ne Düşünüyorsun?

Yorumları Göster / Yorum Bırak

Yorum Bırakın

Yükleniyor
svg
Hızlı Erişim
  • 01

    SEO Uyumlu Makale Nedir?